FOTO DA, Denis ┼átumperger s.p. z glavnim sede┼żem na naslovu Ob gozdu 14, 2352 Slenica ob Dravi, mati─Źna ┼ítevilka 8711577000, dav─Źna ┼ítevilka: 72037792, v nadaljevanju ┬╗ponudnik┬ź, z namenom varovanja zasebnosti posameznikov svojih storitev (┬╗strank┬ź) in drugih oseb, katerih podatke obdeluje (v nadaljevanju skupaj: ┬╗posamezniki┬ź) s temi Pogoji varovanja podatkov v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES ter Zakonom o varstvu osebnih podatkov (s spremembami in dopolnitvami) opisuje politiko varovanja osebnih podatkov, navaja vrste, trajanje hrambe, namen in pravice posameznikov v zvezi z osebnimi podatki in njihovo obdelavo in s tem dopolnjuje Pogoje poslovanja podjetja FOTO DA, Denis ┼átumperger s.p. Ti Pogoji veljajo za vse primere, ko FOTO DA, Denis ┼átumperger s.p., nastopa kot upravljavec osebnih podatkov posameznikov.

Obdelava osebnih podatkov

Ponudnik osebne podatke posameznikov obdeluje na podlagi zakona, pogodbe, legitimnega interesa in/ali na podlagi prostovoljne privolitve posameznika.

Ponudnik o strankah za namen izvajanja storitev obdeluje naslednje podatke: ime in priimek za fizi─Źne osebe/firmo in organizacijsko obliko za pravne osebe, naslov/sede┼ż posameznika in kontaktno telefonsko ┼ítevilko, na ┼żeljo posameznika akademski, znanstveni ali strokovni naziv, naslov njegove spletne strani in druge vrste njegovih osebnih stikov, naslov elektronske po┼íte, dav─Źno ┼ítevilko za fizi─Źno osebo ter dav─Źno in mati─Źno ┼ítevilko za pravno osebo, naslov za po┼íiljanje ra─Źunov, ─Źe se razlikuje od stalnega (ulica oz. naselje ÔÇô ┼ítevilka, po┼ítna ┼ítevilka, mesto), ┼ítevilko transakcijskega ra─Źuna za posameznike, na podlagi pla─Źila stranke ┼íe dodatne podatke, ─Źe to ┼żeli posameznik in se s tem ne pose┼że v pravice tretjih oseb.

Ponudnik bo osebne podatke navedene v prej┼ínjem odstavku obdeloval in hranil do popolnega popla─Źila storitev. V primeru, da tako dolo─Źa zakonodaja dav─Źnega podro─Źja, se nekateri podatki hranijo do poteka 10-letnega roka za hrambo.

Ponudnik na podlagi izrecnega soglasja posameznikov zbira, hrani, uporablja in segmentira ime in priimek, naslov, kontaktni e-naslov, kontaktno telefonsko ┼ítevilko, ┼ítevilko kupca, prometne podatke, lokacijske podatke, ki niso hkrati prometni podatki, za namen (i) ciljnega obve┼í─Źanja o ponudbi in ugodnostih za morebitne nove storitve, vendar ne dlje od 10 let, preko SMS in MMS sporo─Źil, e-po┼íte, po┼íte, telefona; in/ali (ii) obve┼í─Źanja o nagradnih igrah, ki jih organizira ponudnik ali njegova partnerska podjetja v sodelovanju z ponudnikom, preko SMS in MMS sporo─Źil, e-po┼íte, po┼íte, telefona; in/ali (iii) anketiranj v zvezi z zadovoljstvom strank in dodatnimi storitvami ponudnika preko SMS in MMS sporo─Źil, e-po┼íte, po┼íte, telefona. Ponudnik v tem odstavku navedene osebne podatke, hrani in uporablja toliko ─Źasa, kolikor bo potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki obdelovani oziroma do umika soglasja posameznika.

V legitimnem interesu ponudnika je, da osebne podatke posameznikov uporablja z namenom, da izbolj┼ía, prilagodi, spremeni, personalizira ali druga─Źe izbolj┼ía svoje storitve, za zaznavo in prepre─Źevanje prevar, za izbolj┼íanje varnosti ponudnik spletnega mesta, za po┼íiljanje sporo─Źil, ki bodo posamezniku v korist, ter za analizo u─Źinkovitosti marketin┼íke komunikacije.

Posredovanje podatkov tretjim osebam

Ponudnik sme, ─Źe bo to potrebno za izvajanje pogodbenih obveznosti ponudnika, posredovati osebne podatke posameznikov zunanjim izvajalcem storitev in dobaviteljem blaga, vklju─Źno s povezanimi dru┼żbami ponudnika. Tretje osebe, navedene v tem odstavku, imajo s ponudnikom sklenjeno ustrezno pogodbo o obdelavi osebnih podatkov.

Pravice posameznikov

V tem ─Źlenu so povzete pravice, ki jih imajo posamezniki v razmerju do obdelovalca in jih dolo─Źa veljavna zakonodaja in ti Pogoji. Nekatere izmed pravic obsegajo posebnosti, ki niso vklju─Źene v tem povzetku in se nahajajo v Temeljnih zakonskih podlagah. Posameznik ima pod pogoji, ki jih dolo─Źa veljavna zakonodaja in ti Pogoji pravico do (a) vpogleda v osebne podatke; (b) popravka osebnih podatkov, (c) izbrisa, (d) omejitve obdelave, (e) nasprotovanje obdelavi za dolo─Źen namen, (f) prenosljivosti, (g) prito┼żbe nadzornemu organu, (h) umika soglasja k obdelavi.

Vpogled

Posameznik ima pravico do potrditve ali se osebni podatki obdelujejo ali ne in v primeru, da se osebni podatki obdelujejo, pravico do vpogleda v osebne podatke, skupaj z dolo─Źenimi dodatnimi informacijami. Dodatne informacije obsegajo podrobnosti namena obdelave, kategorije osebnih podatkov, ki se obdelujejo, in prejemnike osebnih podatkov. V primeru, da to ne vpliva na pravice in svobo┼í─Źine tretjih oseb, bo ponudnik posamezniku posredoval kopijo njegovih osebnih podatkov.

Popravek

Posameznik ima pravico do popravka neto─Źnih osebnih podatkov in, ─Źe je to primerno glede na namen obdelave, do dopolnitve nepopolnih podatkov.

Izbris

V dolo─Źenih okoli┼í─Źinah ima posameznik pravico do izbrisa osebnih podatkov brez nepotrebnega odla┼íanja in sicer v primeru, ko (i) osebni podatki niso ve─Ź potrebni za namen, za katerega so bili zbrani ali se druga─Źe obdelujejo; (ii) posameznik umakne soglasje za obdelavo osebnih podatkov za podatke, ki se obdelujejo na podlagi soglasja; (iii) posameznik nasprotuje obdelavi osebnih podatkov za namen neposrednega tr┼żenja na podlagi legitimnega interesa obdelovalca; (iv) ─Źe obdelava osebnih podatkov poteka brez ustrezne podlage. Ne glede na zahtevo po izbrisu ponudnik ni dol┼żan izbrisati osebnih podatkov, ─Źe je obdelava takih osebnih podatkov potrebna za izvr┼íevanje pravice do svobode izra┼żanja in sprejemanja informacij, za zagotavljanje skladnosti s pravnimi obvezami ali v primeru, ko je obdelava potrebna za vzpostavitev, izvr┼íevanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Omejitev obdelave

Posameznik ima pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov za podatke, (i) za katere izvr┼íuje pravico do popravka, (ii) ki se obdelujejo brez ustrezne podlage, vendar posameznik zanje ne zahteva izbrisa, (iii) ─Źe ponudnik osebnih podatkov ne obdeluje za v 2. ─Źlenu navedene namene, vendar posameznik take podatke potrebuje za vzpostavitev, izvr┼íevanje ali obrambo pravnih zahtevkov. V navedenih primerih bo ponudnik osebne podatke hranil, vendar jih ne bo druga─Źe obdeloval, razen v primeru izrecnega soglasja ali za namene ko je obdelava potrebna za vzpostavitev, izvr┼íevanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali za┼í─Źito pravic tretje fizi─Źne ali pravne osebe ali zaradi razlogov prevladujo─Źega javnega interesa.

Nasprotovanje obdelavi

Posameznik ima pravico do prepre─Źitve obdelave osebnih podatkov iz razlogov, ki se nana┼íajo na posameznikove posebne okoli┼í─Źine, vendar zgolj v primeru, ─Źe je podlaga za obdelavo osebnih podatkov obdelava osebnih podatkov za namen izvajanja javnega interesa ali izvajanja javnih pooblastil ali izvajanje javnega interesa ponudnika ali tretje osebe. V primeru zahteve po prepre─Źitvi obdelave bo ponudnik z obdelavo prenehal, razen v primeru, ─Źe izka┼że prevladujo─Ź legitimen interes za obdelavo, ki prevlada nad interesi, pravicami ali svobo┼í─Źinami posameznika oz. je namen obdelave vzpostavitev, izvr┼íevanje ali obramba pravnih zahtevkov. Posameznik ima pravico nasprotovati obdelavi osebnih podatkov za namen neposrednega tr┼żenja. Ponudnik bo v takem primeru nemudoma prenehal z obdelavo za tak namen. Posameznik ima pravico do prepre─Źitve obdelave osebnih podatkov iz razlogov, ki se nana┼íajo na posameznikove posebne okoli┼í─Źine, tudi v primeru obdelave za raziskovalne, znanstvene ali statisti─Źne namene, razen v primeru, ko je obdelava potrebna za namen, ki je v javnem interesu.

Prenosljivost osebnih podatkov

Kadar je podlaga za obdelavo osebnih podatkov izrecno soglasje posameznika ali je obdelava potrebna za izvedbo pogodbenih obveznosti med ponudnikom in naro─Źnikom ali je v teku postopek za sklenitev take pogodbe, in je v vseh takih primerih obdelava samodejna, ima posameznik pravico prejeti svoje osebne podatke v strukturiranem, obi─Źajno uporabljanem formatu, ki je strojno berljiv. Navedena pravica posameznika ne velja v primerih, ko bi izvr┼íitev take pravice posegala v pravice in svobo┼í─Źine tretjih oseb.

Prito┼żba nadzornemu organu

Posameznik ima pravico vlo┼żiti prito┼żbo nadzornemu organu za podro─Źje varovanja osebnih podatkov v dr┼żavi EU, kjer ima posameznik stalno prebivali┼í─Źe, zaposlitev ali organu dr┼żave, kjer zatrjuje kr┼íitev.

Umik izrecnega soglasja k obdelavi osebnih podatkov

Posameznik ima v primeru, ko je podlaga za obdelavo osebnih podatkov izrecno soglasje takega posameznika, pravico kadarkoli umakniti tako soglasje. Umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov pred umikom, prav tako pa ne vpliva na veljavnost izrecnega soglasja za obdelavo osebnih podatkov.

Pravne osebe

Stranka, ki je pravna oseba, samostojni podjetnik ali druga organizacija, ki v svojem imenu posluje s ponudnikom, dejanski posameznik storitev pa je ─Źlan take organizacija oz. storitve uporablja na podlagi pooblastila take organizacije (v nadaljevanju: ÔÇťorganizacijaÔÇŁ), je dol┼żan ob pri─Źetku poslovanja s ponudnikom obvestiti vse posameznike, ki uporabljajo ponudnikove storitve o teh Pravilih in za katere namene bodo ponudnik in njihovi pogodbeni obdelovalci obdelovali njihove osebne podatke. Organizacija, ki je s ponudnikom sklenila pogodbo za izvajanje storitev, in ─Źe je to potrebno, je dol┼żna zagotoviti vsa potrebna privoljenja posameznikov, ki pri njej uporabljajo ponudnikove storitve in jih ponudnik potrebuje za obdelavo osebnih podatkov pri izpolnjevanju pogodbe. Organizacija je tako dol┼żna zagotoviti privoljenje posameznika, ki pri stranki uporablja ponudnikove storitve za po┼íiljanje nekaterih osebnih podatkov posameznika k organizaciji, obdelavo prometnih podatkov in lokacijskih podatkov, ki niso hkrati prometni podatki in so potrebni za izvajanje dodatnih storitev ter vsa druga potrebna privoljenja. Organizacija, ki je stranka ponudnikovih storitev, zagotavlja ponudniku vpogled v vse privolitve posameznikov, ki jih ponudnik potrebuje za obdelavo osebnih podatkov.

Kontaktni podatki za varstvo osebnih podatkov

Kontaktni podatki ponudnika za vse zahtevke v zvezi z varstvom pravic posameznikov iz. 4. ─Źlena teh Pogojev varovanja podatkov.

E-poštni naslov: info@foto-da.si

Naslov: FOTO DA, Denis Štumperger s.p. Ob gozdu 14, 2352 Slenica ob Dravi.