Fotografiranje v naravi

Fotografiranje v studiu

FOTO

KJER SO NAJBOLJŠE FOTOGRAFIJE DOMA

Čestitam ! Srečka nosečka 🥰🤰 Morda si prvič postavljena v to prečudovito vlogo ali pa so občutki že znani? To sploh ni pomembno, saj je vsaka nosečnost nekaj novega, posebnega, edinstvenega … Čas ogromnih sprememb, ko želimo ujeti vsak trenutek.

Fotografiranje nosečnic je posebna veja fotografije, ki poleg trebuščka ujame in poudari tudi čustva prisotna v tem obdobju. Pričakovanje, veselje, srečo, navdušenje, ljubezen …

Kako poteka?

Pred fotografiranjem je potrebno ugotoviti, kakšne fotografije si želiš. Predstave o tem so zelo različne. Po navadi si nosečke pred fotografiranjem ogledate fotografije na spletu, kar je seveda dobrodošlo, saj z veseljem prisluhnemo vašim idejam in željam, v kolikor je to mogoče in izvedljivo. Lahko pa se nam preprosto prepustiš in te vodimo skozi fotografiranje. Glede na želje in pričakovanja tudi dorečemo, kje bo fotografiranje potekalo, na določeni lokaciji ali v studio.

Pred obiskom se lahko odločiš za vizažistko, ki je po predhodnem dogovoru na voljo tudi pri nas, saj le to navadno pripomore k večji samozavesti in sproščenosti.

Posebno pomemben, sploh pri fotografiranju v studiu je “outfit”. Nekaj kosov nosečniških oblačil je na voljo v studiu, seveda pa lahko primerna oblačila prineseš s seboj. Predvsem v kolikor želiš fotografije v spodnjem perilu, tebi ljubi srajčki ali oblekici, ali pa morda v jeansu, ki si ga nosila še pred nekaj meseci. Pomembno je samo, da se izogibaš kričečih barv, primerne so svetle, tople barve. Le te so primerne tudi za partnerja in otroke, ki bodo morebiti prišli s teboj na fotografiranje.

Da lahko ujamemo vsa čustva, ki so prisotna v tem obdobju, je najprimernejši čas za fotografiranje od 30. tedna naprej oziroma, ko je trebušček dovolj viden. Seveda pa ni pametno predolgo odlašati s terminom fotografiranja, saj so lahko zadnji tedni zelo naporni (otekanje, utrujenost, povišan krvni tlak … ) ali pa nenazadnje prezgodni porod.