Fotografiranje na domu

Fotografiranje v studiu

FOTO DA

KJER SO NAJBOLJŠE FOTOGRAFIJE DOMA

Po devetih mesecih, končno tukaj z nami! To majhno bitjece, ki raste kot goba po dežju 😉

Gotovo se sprašujete, kako ohraniti spomine na to obdobje in kdaj je najprimernejši čas za fotografiranje. Glede na izkušnje je najprimernejši čas prvih 14 dni po rojstvu, pa vse tja do meseca in pol starosti. Seveda lahko dojenčka fotografiramo tudi kasneje, vendar sčasoma nekatere poze niso več mogoče, pa tudi dojenčki so zmeraj bolj aktivni.

Kako poteka?

Za fotografiranje si vedno vzamemo dovolj časa, sam potek pa je odvisen od razpoloženja vašega dojenčka. Vedno upoštevamo njegovo počutje in se mu kar najbolj prilagodimo. V kolikor je potrebno med fotografiranjem narediti odmor, dojenčka previti, nahraniti … je to seveda mogoče, saj je pomembno, da je dojenček zadovoljen in sproščen 😉

Fotografiranje navadno izvedemo v studiu, lahko pa tudi v zavetju vašega doma. Zagotovimo vse potrebne pripomočke, vi pa imate možnost izbire, kateri so vam bolj všeč. Če imate željo uporabiti lastne pripomočke, pa je tudi to seveda mogoče.

Navadno naredimo nekaj individualnih fotografij dojenčka in družinske fotografije s sorojenci, očkom, mamico in hišnimi ljubljenčki. Skupinske fotografije po navadi naredimo na začetku, tako da so nato očka in sorojenci “prosti”.

Pri fotografiji velja, da obleka naredi človeka. Zato za družinske fotografije z dojenčki priporočamo, da barvno uskladite vse člane družine. Lahko preprosto oblečete kavbojke v kombinaciji z belim ali črnim zgornjim delom ali pa se držite kremnih zemeljskih barv (kremna, bež, rjava). Po želji lahko uporabite tudi različne outfite, v zadnjem času pa so zelo zaželene tudi fotografije “zgoraj brez” za moške oz. modrc za ženske.

Fotografiranje poteka v sproščenem vzdušju, naša naloga je, da vas vodimo skozi različne položaje do vrhunskih fotografij, ki vas bodo s ponosom spominjale na to prečudovito obdobje.